Take control of time

Vi lever i en tid der det er vanlig å ha en følelse av «å ha dårlig tid». Vi skal jo jobbe, ta hånd om hjem, barn, partner, venner og gjerne være aktive på alle mulige hold… Men vi har ikke «mindre» tid i dag. For tiden finnes der, rundt omkring oss, utenfor oss og inni oss,- hele tiden.
«Klokketid»: den tiden som vi ser på klokken.
«Opplevd tid»: det tiden som vi opplever inni oss.
Den «opplevde tiden» er ikke alltid relatert til «klokketiden». Et sekund kan virke som et liv, mens en uke bare kan forsvinne på 1, 2, 3. Når vi var små opplevde vi sommeren som uendelig lang, mens nå virker det for eksempel som en sommer går uhorvelig fort.
Nøkkelen ligger nok i å skape noen pusterom, litt plass i vår «klokketid», mellom alle ting vi skal gjøre. Ta noen pauser rett og slett. Med tanke på at døgnet har 24 timer (der vi kanskje sover 8 timer, jobber 8 timer og har «fri» 8 timer), burde det være mulig å få inn noen minutters pause/pusterom om dagen. En idé kan jo for eksempel være å begynne med å i det minste benytte hver kø og hver ventetid som en pause/pusterom. Dagens note to self: forsøke å ta flere pauser og pusterom. Leve i nuet….

20121002-213616.jpg

Reklamer

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: